Styrelsen

Jessica Lindberg

Ordförande | ordforande@skfl.se

Hej! Jessica Lindberg heter jag och är SKFLs ordförande för år 2021. Jag studerar på Läkarprogrammet i Umeå där jag även är ordförande för den lokala kirurgiska föreningen KirUme. Sedan jag satte mitt första stygn i en grisnjure på en dissektionslektion i gymnasiet har jag vetat att jag ska bli kirurg. Att gå med i SKFL och lära känna andra kirurgiintresserade studenter runt om i landet kändes självklart och häftigt! Förutom att hänga på zoom med SKFLs PANG-sköna styrelse brukar jag spela musik med mitt band och göra pasta med mina rumskamrater. Min vision för 2021 är att SKFL ytterligare ska bidra med en trygg och utvecklande miljö för alla studenter att växa i. Detta är en förening av studenter för studenter så hör gärna av er om ni har idéer, förbättringsförslag eller annat intressant. Allt gott!

Felix Alarcón

Vice-ordförande | viceordforande@skfl.se

Hej alla! Jag heter Felix och är Vice-ordförande för SKFL. Jag läser termin 8 på KI och har stort kliniskt och forskningsintresse för AneIVA och ortopedi. På min fritid forskar jag en del,  annars umgås jag mycket med Darco.

Miriam Petersson

Ledamot (Göteborg) | goteborg@skfl.se

Hejhej, Miriam här! Har precis börjat T6 på @sahlgrenskaakademin. Hörde först talas om SKFL inför KIRKON19 i Örebro – bokade första bästa tåg med en kursare! Var med och startde lokala @kirurgigbg i samarbete med @saksgbg hösten -19. Fortsatt driva KirGU. Med i SKFLs styrelse sen i julas.

Längtar mycket efter att bjuda in till (irl🤞) KIRKON21 i ett höstfint Göteborg! 😁

Trivia: Stickar strumpor blundandes och skrattar åt mina egna ordvitsar.

Jonatan Sköld

Ledamot (Linköping) | linkoping@skfl.se

Mitt namn är Jonatan Sköld och jag är läkarstudent vid Linköpings universitet! Jag har alltid velat bli läkare och att arbeta med händerna är alltid roligt, så kirurgi är det bästa av båda världar. För nuvarande är det största projektet, utöver läkarstudierna, att bilda en lokal kirurgisk förening för läkarstudenter i Linköping! När tiden tillåter annat än läkar-relaterat arbete jobbar jag som cirkus-artist!

Ellen Hänsel

Ledamot (Skåne) | lund@skfl.se

Hej! Jag heter Ellen och går sista terminen på läkarprogrammet vid Lunds universitet. Jag satt i styrelsen för SKFL när föreningen var nystartad och var också del i gruppen som anordnade den första KIR-KON 2018. Nu när jag återigen är tillbaka som ledamot för Skåne hoppas jag på att kunna arbeta för att sammanfoga studenter från olika lärosäten med det gemensamma intresset kirurgi och att öka samarbetet mellan de olika lokala utskotten.

Darco Zindrou

Ledamot (Stockholm) | stockholm@skfl.se

Hej, jag heter Darco och är representant för Stockholm inom SKFL. Jag har ett stort intresse för kirurgi och anestesi. Det är 018 ända till sagan är slut. På fritiden gör jag lite allt möjligt, men umgås med Felix ganska mycket.

Rut Johnsson

Ledamot (Umeå) | umea@skfl.se

Rut Johnsson heter jag och går T6 på läkarprogrammet i fantastiska Umeå! Ända sedan T1 har jag varit intresserad av kirurgi, några terminer senare gick jag med i KirUmes styrelse. Denna terminen blev nästa steg att gå med i SKFLs styrelse – det ska bli så kul att se vad detta kommer leda till! Utöver plugget är min nya hobby längdskidåkning, jag är ingen naturbegåvning men det är väldigt väldigt kul.

Muataz Lafta

Ledamot (Uppsala) | uppsala@skfl.se

Hej! Jag heter Muataz Lafta och läser termin 8 på läkarprogrammet i Uppsala. Jag blev tidigt under utbildningen intresserad av kirurgi och var en av initiativtagarna till den lokala kirurgiska föreningen i Uppsala (KFU). Jag sitter som ordförande i KFU och är ledamot i SKFL. Jag engagerar mig för att hjälpa andra likasinnade att fördjupa sig inom kirurgi redan under grundutbildningen. Jag vill också bidra till att stärka samarbetet mellan de olika lokala kirurgutskotten. Jag gillar racketsporter och spelar både tennis och squash på min fritid.

Elina Bergman

Ledamot (Örebro) | orebro@skfl.se

Hej! Jag heter Elina Bergman och läser termin 5 i Örebro. Förutom att sitta i SKFLs styrelse är jag utskottsansvarig för Örebros lokala kirurgiska utskott (KirU) där jag gick med redan i T1. Om jag inte jobbar går min fritid till att öva på suturering på den stackars frukt som finns hemma, hänga på gymmet, eller att måla.

Anna-Maria Al-Khabbaz

Kassör | ekonomi@skfl.se

Anna-Maria är jag! Jag är kassören i SKFL och har tidigare suttit med i styrelsen som ledamot för Stockholm i ca 1,5 år och som ordförande i 1 år. Jag kan skryta om att vara äldst i styrelsen terminsmässigt då jag tog examen från Karolinska Institutet nu i januari och söker AT nu. Kirurgi har nog alltid legat mig varmt om hjärtat, föreningsliv likaså. Innan engangemanget i SKFL satt jag i KirA, den lokala föreningen i Stockholm som PR-ansvarig i två år och som ordförande ett år. Kan inte hålla fingrarna borta från det som rör utbildning och skrattar ofta åt Miriams ordvitsar 🙂