Styrelsen

Anna-Maria Al-Khabbaz

Anna-Maria Al-Khabbaz

Ordförande | ordforande@skfl.se
Anna-Maria Al-Khabbaz heter jag, och jag studerar till läkare på Karolinska Institutet i Stockholm. Jag deltog i den första upplagan av KIR-KON där jag träffade många vänner från andra universitetsorter. När SKFL då grundades efter den första helgen så kändes det givet att vara med och bygga vidare på initiativet. Mitt mål är att utveckla SKFL så att föreningen kan knyta samman läkarstudenter över hela landet. Andra mål i livet är att lära mig flera språk, skaffa hund, skriva en bok och äta så mycket choklad jag bara kan (utan innebördes ordning).
Love Johansson

Love Johansson

Vice-ordförande | viceordforande@skfl.se

Love Johansson var namnet, jag sitter för närvarande som vice ordförande i SKFL och är aktiv inom KirU Lund. Mitt kirurgiska intresse har grund i att jag önskar arbeta operativt inom läkare utan gränser i framtiden. Då jag varit med sedan det konstituerande mötet för 3 år sedan är jag, utöver att vara naturligt gammal och mossig, ålagd vissa särskilda ansvarsområden, som GDPR, organisatoriska frågor samt att incheckning enligt WHO genomförs FÖRE kaffet hälls upp under styrelsemötena.

Allan Clarelin

Allan Clarelin

Kassör | ekonomi@skfl.se

Mitt namn är Allan Clarelin, jag är 24 år gammal och pluggar min sista termin på Läkarprogrammet vid Lunds Universitet. Jag blev intresserad av kirurgi under de kliniska terminerna och började att engagera mig i det lokala kirurgiska utskottet i Lund. Jag blev nyfiken av ett samarbete mellan olika kirurgiska utskott i Sverige, varför jag sökte till SKFL som jag tyckte hade ett intressant koncept. En hobby som jag försöker hålla igång utanför operationssalen nuförtiden är tennis.

Juuso Kuikka

Juuso Kuikka

Ledamot (Göteborg) | goteborg@skfl.se

Juuso heter jag och läser till läkare vid Göteborgs universitet. Jag är med i uppstartsgruppen för Göteborgs Kirurgiintresserade Studenter (GKS). Mitt intresse för SKFL ligger i att utveckla nationella samarbeten mellan lärosätenas kirurgutskott. Bland annat genom att vidareutveckla konceptet KIR-KON, utforska möjligheter till workshops som är öppna till studenter från andra lärosäten samt att skapa bättre kommunikationskanaler mellan de lokala utskotten.

Catrin Martinelle

Catrin Martinelle

Ledamot (Skåne) | lund@skfl.se

Hallå! Jag heter Catrin Martinelle och studerar på läkarprogrammet vid Lunds Universitet. Efter studenten tog jag jobb som undersköterska på en kirurgisk avdelning och där föddes mitt intresse för just kirurgi. Jag gillar framför allt att det är väldigt kreativt och handgripligt. Jag önskar att vi kunde ha mer kirurgisk undervisning på programmet och därför valde jag att engagera mig i KirU och SKFL. Min bästa kirurgiska egenskap är att jag kan sabrera bubbel med en sax.

Felix Alarcón

Felix Alarcón

Ledamot (Stockholm) | stockholm@skfl.se

Jag heter Felix och studerar till läkare på Karolinska Institutet. Jag har under min utbildning fastnat för anatomi och fysiologi och hur kunskap inom dessa områden tillämpas i praktiken. Detta har introducerat mig till Studentsällskapet för Kirurgi och Anestesi (KirA) som anordnar föreläsningar och praktiska moment inom fälten. Allt eftersom mitt intresse växte tog jag mig an en ansvarspost i KirA och likaså i SKFL för att främja intresset för kirurgi och anestesi på både lokal och nationell nivå.

Jessica Lindberg

Jessica Lindberg

Ledamot (Umeå) | umea@skfl.se

Hej! Jag heter Jessica Lindberg och studerar T5 på läkarprogrammet i Umeå. Mitt kirurgiska intresse tog start i tvåan på gymnasiet när vi hade dissektion och jag fick låna ett litet suturkitt. Så fort jag hade satt mina första stygn jag var fast! Efter mycket om och men, lyckades jag övertala min lärare att låta mig ta hem både grisnjurar och grishjärta för att fortsätta öva. Min lärare tyckte det var lite märkligt, men här är jag idag, vice-ordförande för KirUme och ledamot i SKFL! Så det kan gå!

Muataz Lafta

Muataz Lafta

Ledamot (Uppsala) | uppsala@skfl.se

Hej! Jag heter Muataz Lafta och studerar på läkarprogrammet vid Uppsala universitet. Jag gillar högt tempo, adrenalinladdade situationer och att göra saker för hand. Min förhoppning är att fler ska inse fascinationen med det praktiska hantverket som kirurgi innebär. Jag har tagit initiativet till den lokala Kirurgiska Föreningen Uppsala (KFU) och försöker att via SKFL inspirera och locka fler studenter till kirurgi.